Lokacija

Dubrovnik

Atraktivna lokacija u samom srcu Starog grada!

Bota Palace se nalazi u samom srcu stare dubrovačke jezgre, i to na jednoj od najljepših ulica – Stradunu. Atraktivna i centralna lokacija Bota Palace smještajavam pruža jednostavnost snalaženja unutar gradskih zidina. Bitno je za naglasiti da se do Bota Palace može lako doći bez da zakoračite ijednom stepenicom, što je zapravo privilegija odsjedanja u našem smještaju. Bilo da idete od Vrata od Pila kao glavnog ulaza u Stari grad Dubrovnika ili da dolazite iz smjera Vrata od Ploča kao istočnog ulaza u Grad. Ako vam je potreban dućan možete ga naći odmah preko puta smještaja udaljenog svega dvadeset metara. Poznata dubrovačka plaža Banje udaljena je nekoliko minuta hoda ako krenete prema Vratima od Ploča, a ako želite ostati unutar gradskih zidina možete se prošetati do Porporele koja je udaljena svega pet minuta od Bota Palace ili do Buže koju preporučujemo za jutarnje kupanje i kavu. Autobusna stanica i taxi stajalište udaljeni su samo tri minute od smještaja.

Pronađi nas na karti

DUBROVNIK – STARI GRAD

Istražite ljepotu dubrovačkog Starog grada!

Dubrovnik, popularno nazivan Biserom Jadrana je kao dragocjen smješten na ruci Svetog Vlaha, njegovog zaštitnika, a dubrovački Stari grad je 1979. godine postao UNESCO-om zaštićena kulturna baština.

Kamen od kojeg je Stari grad sazidan, na sebi nosi uklesano načelo samog grada – NON BENE PRO TOTO LIBERTAS VENDITUR AURO. U prijevodu – Sloboda se ne prodaje ni za svo zlato.

Dubrovačka Republika je svoju tradiciju demokracije, diplomacije i samozatajnosti utkala u europsko tkivo, a petnaest stoljeća Dubrovnika sačuvano je u svakom njegovom kamenu, kući, palači i muzejima. Većina glavnih dubrovačkih atrakcija smještena je upravo unutar gradskih zidina.

atrakcije grada dubrovnika

Zatvori