Sobe

već od $200
Size: 22.1 m²
Capacity: 2 osobe

Luksuzna soba Ragusa se nalazi na prvom katu Bota Palace. Ova moderna soba u sebi nosi dašak Pariza. Bordure na zidovima te nježna siva boja podsjećaju na pariške palače.

već od $200
Size: 30.9 m²
Capacity: 2 osobe

Spalato je spavaća soba koja se nalazi na drugom katu Bota Palace. Soba i kupaonica odišu luksuzom i opremljene su modernim namještajem.

već od $200
Size: 23.4 m²
Capacity: 2 osobe

Luksuzna soba Stagnum se nalazi odmah na prvom katu Bota Palace. Sjeverni kameni zid sobe s dva monumentalna prozora zasigurno će vas asocirati na stonske zidine i moćni Ston, čije ime soba i nosi.

već od $200
Size: 25.2 m²
Capacity: 2 osobe

Tauris je soba koja se nalazi na drugom katu Bota Palace. Zid sobe krasi apstraktna slika akademskog umjetnika Tonka Smokvine koja daje prostoru posebnu notu suvremenog prostora.

već od $200
Size: 35.9 m²
Capacity: 2-3 osobe

Zagabria je predivan, luksuzno i potpuno opremljen apartman uređen u skandinavskom stilu s modernim konceptom otvorenog prostora.

Umjetnost...

Tonko Smokvina: Neukrotivost slike

Radovi dubrovačkog umjetnika Tonka Smokvine odupiru se postavljanju u okvire ikompozicijskim načelima ne dopuštajući ruci i umu da ih ukroti racionalan načinpromišljanja. Slike su nastale kao rezultat burnih životnih događaja kada emo-cionalni dio prevlada evolucijsku težnju uma ka racionaliziranjem. Prvotni instinktii emocije koji proizlaze iz duboke boli, nostalgije i anksioznosti utjelovljuju se ukromatskoj erupciji koja potpuno zauzima cijelu plohu slike gdje apstrakcijapreuzima primat gutajući čak i natruhe figurativnosti. Nazivi slika poput “Čežnja”,“Žudnja”, “Osjećaji”, „Buđenje“ otkrivaju nemogućnost iskaza težine osjećajaputem riječi te pokušaja objašnjenja govorom, već se javlja potreba za prevođen-jem i transformiranjem onih neopisivih stanja duha u vizualnu predstavu koja sepred gledateljem odvija prateći neukrotive linije koje bježe iz prostora slike, borbukomplementarnih i nekomplementarnih boja, težnju figura da izbore svoj jasanoblik. Slikar Tonko Smokvina zaustavlja tu kromatsku borbu i kao kadar iz filmauspijeva zamrznuti trenutak erupcije poprimajući dokumentarnu vrijednostprocesa ljudske svijesti.
neukrotivost slike

Soba Ragusa:
Zlatni slon

Mladi kipar Ivan Mladošić rodio se u Dubrovniku 1981. godine. U svojim radovima najčeše koristi metal, drvo i teracotu. Teme koje realizira na svojim skulpturama krecu se od apstkaktnih reljefa razigrane forme u duhu ekspresionizma pod nazivom "Energija gibanja". Jedna od tema u njegovom kiparskom opusu su i prikazi zivotinja. Njih pokusava prikazati kroz simboliku forme zadrzavajuci osnove karakteristike prikazanog motiva zivotinje. Slona koji je izložen u Boti Palace, sobi Ragusa, je prikazao kao puni volumen s minimalnim intervencijama u prikazu samog opisa zivotinje. Naznacio mu je velike karakteristicne usi i mali repic.


Zatvori